nedeľa 26. augusta 2012

Účesy - pre mladšie ale i staršie generácie časť 3.

Krátka ofinka rámuje v grafické čistotě obličej, platinově světlé, "plamínky" v tmavých vlasech dodávají účesu veselé, ba rozverné akcenty.  
Johanka z Arku se superkrátkým mikádem kulatého zástřihu. Proužky v odstínu ocelové ke zlaté se blýskají ve slunci jako Janino brnění.
Vlnkování se vrací - teď nově spolu s hladkými vlasy. Jen jednotlivé pramínky jsou zvlněny kulmou.
Účesový hit pro léto, které má být slunné a horké, střapatý střih se zesvětlenými konečky vlasů.

Od Januára po December

- Začnite pravidelne jesť.
- Skúste namiesto výťahom chodiť po schodoch.
- Prechádzka v lese alebo parku aspoň 2 x týždenne vám urobí dobre.
- Využite slnečné dni a vydajte sa na výlet s dlhšou prechádzkou
- Cestou do práce a z práce vystúpte o zastávku skôr a zvyšok cesty prejdite peši.
- Nejedzte po 19 hodine.
- Aktívne odpočívajte, cez dovolenku objavte nové športy.
- Spojte príjemné s užitočným - objavujte krásy krajiny na bicykli.
- Zahrajte si s deťmi futbal, alebo si zabehajte so svojim psom.
- Choďte púšťať draka - urobíte radosť sebe i svojim deťom.
- Upokojiť sa môžete pri hrabaní lístia - alebo si zájdite do fitcentra.
- Užite si snehovú nádielku na čerstvom vzduchu a postavte si snehuliaka.

Rtěnky Manhattan

Rtěnka LOOKSTYLO KISSPROOF, která je neslíbatelná, obsahuje ochranný filtr proti UVA a UVB záření který ochrání a pěstí jemnou pokožkou rtů po celý den. U této rtěnky již není nutné používat konturovací tužku. Perfektní vzhled Vašim rtům dodá rtěnka s vitaminy CREAMY & CARE. I v největší konkurenci obstojí díky svým mimořádným vlastnostem rtěnky X-TREME LAST & SHNINE. Kombinují v sobě vysokou trvanlivost barvy rtěnky s třpytivým leskem. Rtěnky PURE GLOSS a MAT obsahují jojobový olej a ochranné filtry proti UVA a UVB záření. Mají nezaměnitelné pouzdro v kovově stříbrném, lesklém a matném provedení.
  

Mlieko nie je len pre decká

- Vedci zistili, že dievčatá (9 - 14 ročné), ktoré namiesto sladených nealko nápojov pili mlieko, vážili menej a mali menej telesného tuku, najmä v oblasti pása, než tie, čo pili sladké soft drinky.
- Aj keď akurátna ročná "dávka" mlieka a mliečnych výrobkov je 220 kg na osobu, na Slovensku sme zjeme o 60 kg menej.
- Mlieko je dôležité najmä v období dospievania, lebo vtedy sa formuje skoro polovica kostnej hmoty a pridáva sa asi 15 percent k telesnej výške.
- Nedostatok vápnika zvyšuje náchylnosť na rôzne choroby - napríklad krivicu, mäknutie kostí, nesprávny vývoj chrupu, zvýšenú kazivosť zubov, poruchy rastu a v dospelosti rednutie kostí.
- Naše telo dokáže z mlieka využiť takmer všetko, čiže - bielkoviny, minerálne látky, vitamíny, enzýmy, mliečny cukor a tuk.
- Aktuálna denná dávka mlieka pre tých ktorí ešte rastú je 5 - 6 dcl denne.

streda 22. augusta 2012

Zdravé chrumkanie


Minipohostenie: Nikdy si na stol nepripravte velky vyber dobrot, pretoze cim viac ich budete vidiet, tym viac ich skonzumujete. Uspokojte sa s mistickou orieskov alebo s jednym jogurtom, a ked to zjete, povedzte si, ze na dnes stacilo. Ked toho budete mat pred sebou vela, nedokazete sa zastavit kym to vsetko nezjete
Zdroje bielkovin: Namiesto chipsov radsej siahnit po ovocnom jogurte ci malej porcie mliecnej zmrzliny. Obsahuju bielkoviny, ktore doplnaju zasoby vasej energie. Ak vecer cakate navstevu, pripravte jej celozrnne chlebicky s natierkou z bieleho jogurtu a struhanej mrkvy alebo zmiesajte kyslu smotanu so struhanym syrom a cesnakom. Vybornu natierku ziskajte zmiesanim tvarohu s bylinkami, ktorou mozete natiet keksy alebo suchare.
Vitaminy: Svojmu telu najviac ulahodite, ked mu dodate vitaminy v podobe ovocia a zeleniny. co keby ste si namiesto sladkosti nakrajali jablko, osupali pomaranc ci mandarinku alebo nastruhali mrkvu? Vyborne chuti aj nakrajany kalerab.
Milovana cokolada: Ak sa neviete zbavit chuti na cokoladu, zvolte radsej studensku zmes. Obsahuje vela hrozienok, suseneho ovocia, semienok a orieskov. Telu tym dodate energiu.
Chutne oriesky: Vyberajte neprazene druhy. Solene su totiz nasiaknute mnozstvom tuku. Najtucnejsie z nich su para orechy a kesu. Naopak nazdravsie su mandle. Vsetky druhy obsahuju nenasytene mastne kyseliny, preto su v malom mnozstve prospesne pre nase zdravie.

ITM

Overte si ideálnu hmotnosť podľa indexu telesnej miery:
Tak si vypočítate, č nemáte nadváhu


                                  TELESNÁ HMOTNOSŤ V KG
------------------------------------------------------------------------------------------------
TELESNÁ VÝŠKA V METROCH x TELESNÁ VÝŠKA V METROCH

Keď meriate napr. 1,70 m a máte hmotnosť 65 kg,
výpočet je takýto: 65 : (1,7 x 1,7) = 22,5

ITM pod 19 = podváha
ITM 19 až 25 = normálna hmotnosť
ITM 25 až 30 = ľahká nadváha
ITM nad 31 = ťažká nadváha

Správnou výživou štíhla a fit

Nesprávna strava je zaručenou cestou k problému s postavou. Ak navyše telo nemá dostatok pohybu, odbúrava svaly a najmä výdatne ukladá tuky. Tým trpí nielen celá postava, ale aj dobrá nálada. Boj proti kilám sa začína. Jednostaj nové diéty sú často nástupom ku "kariére tučnoty" - výsledkom je, že tukové bunky sú naplnené väčšmi než kedykoľvek predtým. Štíhla budete a zostanete iba vďaka zdravej vyváženej strave. Čo to znamená? Jesť zo všetkého niečo, a z ničoho nie priveľa.

Zoštíhľujúce látky


Schudnite v spanku: Hormon HGH sa v noci stara o to, aby sa tuky premiesali na energiu. Jeho dostatocnu produkciu si mozete zabezpecit minimalne 7 hodinami spanku denne.
Pomoc pre postavu: Tyroxin spusta latkovu premenu. Na to je potrebny jod. Trikrat tyzdenne by ste mali jedavat rybie maso a tento potrebny hormon sa zacne vytvarat. Vitamin C chrani pred volnymi radikalmi.
Mlieko spaluje: Hormon glukagon dostava tuk z buniek a spaluje ho. Denne vam na jeho zaktivovanie staci vypit pohar nizkotucneho mlieka.
Skrotte svoje chut: Chut na maso a salamy ci klobasy je ovela intenzivnejsia, ked pravidelne vynechavate obedy. Odteraz si dajte zalezat na tom, aby ste denne zjedli 3 jedla s velkym obsahom zeleniny.
Stopnite maskrtnost: Serotonin zastavi chut na sladke a zmierni kolisanie nalad. Na jeho vyrobu telo potrebuje aminokyselinu tryptofan. Ta sa nachadza v mliechyn produktoch.
Smiech a chudnutie: Noradrenalin brzdi tvorbu inzulinu. Bez inzulinu nemoze byt tuk dopraveny do tukovych buniek a usadzat sa tam. Cim lepsiu naladu mate, tym viac noradrenalinu telo vyluci. Takze vam odporucame snazte sa udrzat si dobru naladu.
Vlci hlad: Latka dopamin podporuje latkovu premenu a zazenie pocit hladku. Pohar cmaru alebo kefiru s kuskom syra denne podpori tvorbu dopaminu vo vasom organizme.

nedeľa 19. augusta 2012

Krásne zuby

Pár rád, ako si zachovať žiarivé a zdravé zuby!
Umývajte si zuby pravidelne trikrát denne. Pokiaľ si ich nemôžete umyť, dajte si žuvačku.
Zuby si umývajte minimálne 3 minúty, dovtedy, kým nebude ich povrch hladký ako sklo!
Zubnú kefku vymeňte za novú neopotrebovanú každé dva mesiace!
Používajte zubnú pastu obohatenú o vápnik a fluór!
Obmedzte kávu, kolu, čierne čaje a cigarety, ktoré zuby farbia nažlto!
Zubára navštevujte raz za polroka, aj keď sa vám zdá, že v ústach máte všetko v poriadku!
Jedzte bielkoviny a potraviny, ktoré obsahujú vápnik, fluór a fosfor!
Nejedzte sladkosti vtedy, keď si po nich nemôžete umyť zuby!

Ako s kávičkou?

Šálka voňavej kávy môže byť zdraviu prospešná, ak sa pije správne. Výskumy ukázali, že je nápomocná pri riešení matematických problémov, a dokonca sa dá vďaka nej žiť dlhšie. Treba ale rozlišovať "pravú" kávu a rôzne vysokokalorické drinky, ktoré sa ako káva tvária!

Budíček:

Ak ráno potrebujete "nakopnúť" pomocou kofeínu, pite radšej kávu ako kolové nápoje. Káva totiž obsahuje antioxidanty, ktoré sú dobré pre srdce a vďaka nim vyzerá aj pokožka mladšie!

Studená:

Veľa ľadových káv je pripravovaných s veľkým podielom cukru alebo zo zmrzliny. Radšej si preto vyberte jednoduchú ľadovú kávu, ľadové latte s nízkotučným mliekom, je to zdravšie ako hustí kokteil so zmrzlinou a šľahačkou!

Horúca: 

Keďže denne potrebujete asi tri porcie mlieka, môžete ho do tela dostať aj pomocou kávy. Veľké kapučino s odstredeným mliekom je ideálny zdravý drink plná kalcia!  

Kalórie: 

Samotný cukor v káve veľa kalórií nepridáva, zato rôzne príchute áno. Preto stredné karamelové macchiato môže mať viac kalórií ako hamburger!

Správna dávka:

Pre telo dospievajúceho človeka je v poriadku prijať 200 - 300 miligramov kofeínu denne. Preto si dajte pozor, koľko ho denne skonzumujete v káve, čaji či kole! Účinky kofeínu trvajú až štyri hodiny, preto si dajte poslednú kávu aspoň toľko hodín predtým, ako pôjdete spať. 

sobota 18. augusta 2012

Účesy - pre mladšie ale i staršie generácie časť 2.

Lehounce jako peříčka vypadají krátce sestřižené a na konečcích roztřepené vlasy. Plavé a černé prameny vytvářejí působivý "chaos efekt".
"Náhodou a docela ležérně...". Výborný střih pro kratší jemné vlasy. Zkrácená část vlasů pomáhá fazoně lépe držet.
"Jsem rebel" - pážecí účes, stupňovitý, trochu zvlněný a jakoby neučesaný - s dlouhými prameny vpředu.
Mikádo je strohé, zvlášť takto zesvětlené do platinového odstínu. A právě pro svou zdánlivou nepřístupnost nepřestává přitahovat muže.

streda 15. augusta 2012

Šesť krokov k vytúženej váhe


1, Jednoduchý sacharidový trik: Po 17 h. nijaké jednoduché a zložene sacharidy - nielenže znížite prísun kJ, ale získate pocit spokojnosti a vyriešite svoje nafúknuté bruško. Namiesto toho jedzte bielkovinovú stravu.
Tip: Keď si mäso pokvapkáte trochou citrónovej šťavy, vaše telo získa aj vitamín C.
2, Kontrolujte svoje porcie: Jeden z hlavných dôvodov nadváhy je, že jeme viac, ako naše telo dokáže spáliť. Preto je veľmi dôležite pri chudnutí, aby ste si zvykli na malé porcie. Kvôli tomu však netreba ani hladovať, ani jedlo vážiť.
3, Pravidlo 10 000 krokov: Viac pohybu to je dôležite, keď chcete schudnúť bez hladovania. 10 000 krokov za deň by mal byť váš cieľ.
Ako nato: Chodievajte po schodoch, zabudnite na výťah.
Krátke vzdialenosti do 20 minút zvládnete i pešo.
Vystúpte jednu či dve zastávky skôr a poprechádzajte sa.
Prechádzajte sa aj počas obedňajšej prestávky. Či ste ciel splnili, zistíte pomocou hodiniek s krokomerom.
4, Pravidelne jedzte kalcium: Keď ma naše telo dostatok kalcia, lepšie spaľuje tuky. Tento minerál pomáha pri tvorbe svalovej hmoty. Stačí, ak si cez prestávku doprajete 200 ml nízkotučného mlieka.
5, Gymnastika na ploche bruško: Trikrát do týždňa by ste mali cielene cvičiť cviky na problémové zóny, ako je napríklad brucho. Cviky zamerajte najme na posilnenie brušných svalov.
6, Držte sa pravidla 80:20: To znamená, že v 80 percentách prípadov sa musíte dôsledne držať zoštihľujúceho plánu. V 20% prípadov sa vám odpustia prehrešky.

utorok 14. augusta 2012

Chudnite podľa znamenia


Baran
Má veľmi zlé zdravotné návyky. Barani väčšinou trpia bolesťami hlavy. Na druhú stranu zase majú mimoriadne ohybné telo a dobre postavené svalstvo. Je to aktívne znamenie, ktoré nepotrebuje vydávať veľa energie, aby sa zbavilo tuku. Stačí mierne vyvážená strava. Nemali by veľa soliť, čo by vplývalo na kosti a pečienku.
Býk
Teší sa dobrému zdravie do vysokého veku. Ľudia v znamení Býka majú tendenciu naberať na váhe stúpajúcim vekom. Sú alergickí na chlad, majú problémy s hrdlom a zraneniami okolo krčnej chrbtice. Každý pohyb musí byť presne smerovaný, aby sa vyhli nehodám. Býci potrebujú k životu veľa minerálov, obmedzovať tuky a mať vyrovnaný stav hormónov.
Blíženci
K ich neduhom patria respiračné problémy, bronchitída, astma. Blíženci patria k znameniu s vysokou nervovou aktivitou, aj preto sa u nich vyskytuje oveľa viac depresii a psychiatrických porúch. Ťažkosti sa vyskytujú aj s krvným obehom. Toto znamenie potrebuje k dobrej kondícii veľa mliečnych výrobkov, masla, syrov.
Rak
Raci si nevedia zbaviť ťažkostí v hrudnom koši, príliš sa stresujú a bývajú vyčerpaní. Sú častými pacientmi na gastroenterológii. Zle tolerujú alkohol. Každý vnútorný problém sa im ukáže na pleti. K lepšej životospráve im pomôže konzumácia paradajok, vajec a rýb. Nezaškodila by z času na čas ani vegetariánska strava.
Lev
Chrbtica a srdce postupne likvidujú toto znamenie. Levy mávajú mohutnú konštrukciu. Sú výborní tanečníci, atléti. Ich telo však nie je guma, ktorá sa môže naťahovať donekonečna. Sú však vitálnejší ako iné znamenia. Do tela musia dávať veľa magnézia kvôli krvi. Jedlo musí pozostávať s obilnín, šalátov, ryže a zelenej zeleniny.
Panna
Má tendenciu vyrábať si zbytočne problémy, kde nie sú žiadne náznaky. Panny mávajú ťažkosti s peristaltikou čriev a zdravým vyprázdňovaním. Majú citlivé telo. Ich krv potrebuje viac kyslíka. Každou zlou diétou si spôsobia kožné problémy či vypadávanie vlasov. Čo by mali jesť, aby ich telo bolo vitálne? Najmä ovocie ako banány, citrusové plody, melón a syry.
Váhy
Nemajú v poriadku chrbát a zadok. Konštrukcia kostí je mäkká, ľahko sa lámu. Váhy musia do seba dostávať veľa vápnika. Neustále špekulácie s diétami ich frustrujú, pretože ani jedna nefunguje. Navyše, veľa Váh s dobrou kondíciou má myľnú predstavu, že má nadváhu. Do tela potrebujú dostať hlavne špenát, jogurty a veľa tmavej ryže.
Škorpión
Vládne sexom. Má nevyčerpateľnú energiu, aj preto trpí na pohlavné choroby. Škorpióny sú emocionálne labilní ľudia. Regenerujú sa milovaním. Potrebujú sex ako vodu. Majú neustále mladícky výzor. Chýba im kalcium a proteíny. Mali by sa zamerať na kokos, mlieko, orechy.
Strelec
Bolia ho kríže a žalúdok. Potrebuje veľa fyzickej aktivity. V starobe sa nezaobíde bez injekcii, aby mohol vôbec chodiť. Majú ťažké chronické bolesti chrbta. Ženy priberajú rokmi na váhe najmä v bokoch. K zdravšiemu životnému štýlu by pomohli prechádzky, pravidelný šport a tekutá strava. Strelci majú problematický pitný režim.
Kozorožec
Kosti, nohy a zuby. Toto je trápenie Kozorožca. V staršom veku je najčastejším pacientom na ortopédii. Bývajú tuhí alkoholici, s tendenciou gamblerstva. Keď chcú, vedia sa pre vec zapáliť a pracovať 24 hodín v jednom kuse. Špekulujú s diétami a rozhadzujú si tak metabolizmus. Pritom úplne stačí vyhýbať sa červenému mäsu a rafinovanému cukru.
Vodnár
Členky a krvný obeh je slabá stránka Vodnárov. Inak sú v dobrej kondícii. Sú mentálne aktívni, veľkí filozofi. Nevedia však správne jesť. Väčšinou sa stravujú za pochodu, čo vedie k žalúdočným problémom. Chýbajú im morské ryby, brokolica, figy. Mali by viac oddychovať a upokojovať ulietané telo.
Ryby
Trápia ich nohy. Hoci bývajú dobrí tanečníci, na staré kolená im kriví tvár bolesť nôh. Neprekrvujú sa im dobre končatiny, je im neustále zima. Bývajú náladoví, strácajú chuť žiť, sú emočne na hrane. Potrebujú v živote veľa vzrušenia, aktivít. Ich stravovanie je biedne a väčšinou v neskorších hodinách. Ako Ryby schudnú? Ak vynechajú z jedálníčka divinu a omáčky.

Ako schudnut viac?


Idealne je zacat s odtucnovacim programom 3-4 dni pred splnom Mesiaca a skoncit 3 dni po splne.
Medzi jedlami dodrziavajte aspon 2 hodinovu pauzu.
Pocas diety sa vyhybajte masu, alkoholu, kave a cigaretam.

nedeľa 12. augusta 2012

Svaly ako pýcha, nie, ďakujem!

Nemusíte sa obávať, že sa vám tréningom zväčšia svaly. To ani nie je biologicky možné, lebo ženy nemajú hormón, vďaka ktorému sval zmohutnie. Preťahovaním sa iba poriadne precvičíte tú časť svalstva, ktorú chcete posilniť. Sval sa natiahne do dĺžky a optimálne sa prekrví. Telo bude pevné a vytrénovaní, no nie svalnaté.

Kedy, kde s čím cvičiť?

Denný čas nehrá nijakú rolu - dôležité je, že cvičíte!
Cvičiť radšej doma iba sama pre seba, alebo sa nechať strhnúť športovým duchom ostatných vo fitnescentre - to je každého vlastná vec, a v nezanedbateľnej miere aj otázka peňazí. Na činnosť cvičenia to nemá vplyv. Oveľa dôležitejšie je kombinovať cvičenie tak, aby bola dostatočne zapojená každá svalová skupina. 
Do každého tréningu vneste zmenu tým, že o svojho denného programu zabudujete rozličné prostriedky na upevnenie zdravia. Malé závažia a pásky okolo členkov na aerobik zintenzívňujú cvičenie. 
Mnohostranne použiteľné sú gumové stuhy ktoré sa spoja, alebo tzv. tubingy, gumové hadice s príchytkami na koncoch. Pracuje sa vždy proti odporu materiálu. 

piatok 10. augusta 2012

Účesy - pre mladšie ale i staršie generácie časť 1.

Rychle, nápaditě a vtipně - to bude podstata účesů dívčí módy pro léto. Vzadu vlasy svázané do ohonu, vpředu špičky natupírované a zpevněné lakem. A znovu týž trend: světlé prameny v tmavých vlasech vroubí obličej. 
Mikádo upravené "klouzavou" technikou. Tou vznikají různě dlouhé pramínky vlasů a "odpočinutý" vzhled. Objem vlasů je zvětšen pěnovým voskem. Severské světlé efekty vznikají díky ledově blond pramínkům v popelavě zbarveném účesu.
Prostý styl a medově plavé prameny: napůl nymfa, napůl žena, "zlatých šedesátých" - prostě něco pro romantiky. Úprava je velice jednoduchá: vlasy vyčešeme hladce z čela dozadu a sepneme sponkou, oddělíme levý a pravý pramen a svážeme stužkami.
Vlnité vodopády vlasů vypadají zároveň žensky i hodně sebevědomě. To je ostatně příznačné: kadeře nesmějí vyhlížet příliš krotce. A barvy ovšem také ne! Popelavé blond vlasy byly probarveny a zatraktivněny černými a světlými prameny. 

nedeľa 5. augusta 2012

S mierou, ale pravidelne

Vôbec to nemusí byť nejaký vyčerpávajúci intenzívny šport, stačí zámerné, cieľavedomé cvičenie na určité skupiny svalov. So zvýšenou spotrebou energie odbúrate tuk na tých správnych miestach: svalová práca prispeje k upevnenie väzivového tkaniva a k napnutiu kože.
Ale: Radšej trénujte krátko každý deň, než občas veľmi výdatne. Svaly to majú radšej pomalšie. Stačí 10 minút denne, a tukové vankúšiky sa zmenia na svaly. Zmena postavy si však vyžaduje o čosi viac času a trpezlivosti. 

Vytrénovaná a pevná pôsobí vaša postava lepšie

Každá z nás to pozná: obľúbené džínsy odrazu tlačia. Prd zrkadlom si obzeráme brucho, nohy, zadok. Zakaždým sú to tie isté miesta, čo nadmieru vyčnievajú a zdajú sa nám prioblé, priveľké a primäkké. Hmotnosť nás potom gniavi. Svojim problémovým partiám však prídete na kobylku otvoreným sebakritickým pohľadom a so správnym programom na tukov. No nepreháňajte! Primerané ženské obliny sú prípustné - ide len o to, aby bola postava pružná a vytrénovaná. 

Malá námaha - veľký účinok

Nemáte čas na fitnes? Takáto výhovorka neplatí. Už 10 minút každodenného cvičenia napne brucho, nohy, zadok. Správnym stravovaním účinok zvýšite. Na posledné "docibrenie" postavy napokon existujú špeciálne cviky na spaľovanie tukov.

sobota 4. augusta 2012

Formovanie postavy

Kto má ideálnu postavu? Ženy nadovšetko trápia príslovečné "problémové partie": veľké brucho, tučné stehná, rôsolovitý zadok. proti tomu však treba niečo robiť! Cieľavedomé cvičenie, zamerané na spaľovanie tukov, rozpustí tukové vankúšiky a spevní väzivo. Výživa, starostlivosť o pleť, masáže a chôdza - kto vie, ako na to, má všetky tromfy v rukách. Z programu pre zdravie a krásu má napokon osoh nielen postava, ale aj sebavedomie.