piatok 10. mája 2013

Detoxikačná diéta

O týždeň budete ľahšia o tri kilá a o toxíny, ktoré nezdravé jedlá a stres zanechali vo vašich črevách.
Prvý deň:
Raňajky - Dva plátky knackebrotu, dva plátky hydinovej šunky s minimálnym obsahom soli a vody, polovicu uhorky a jednu papriku.
Desiata - Väčšie jablko a deve mrkvy.
Obed - Čistý zeleninový vývar. Šalát zo 100 g čerstvého špenátu, 100 g spareného mrazeného hrášku a 100 g kozieho syra, s kvapkou olivového oleja s tromi vlašskými orechmi.
Olovrant - Cottage syr s bylinkami.
Večera - 200 g varených zemiakov a vajíčko natvrdo zalejte probiotickým jogurtom a zajedajte tromi stopkami zeleru.
Druhý deň:
Raňajky - 100 g ovsených vločiek sparte, ochuťte lyžičkou medu a banánom.
Desiata - Nízkotučné acidofilné mlieko a kornspitz.
Obed - Paradajková polievka s ryžou 180 g naturálnej ryže so 100 g dusenej zeleniny a čerstvými výhonkami reďkvičky.
Olovrant - Päť plátkov nízkotučného syra a jeden menší kaleráb.
Večera - 120 g kuracích pŕs upečených na panvici nasucho, zasypaných lístovým šalátom, poliatych lyžicou panenského oleja a zasypávaných sezamom.
Tretí deň:
Raňajky - 100 g nízkotučného tvarohu s bylinkami a dve stopky zeleru.
Desiata - Plátok sezamového knackebrotu s lyžičkou medu.
Obed - Šalát z trhaných listov, jednej papriky, jednej paradajky a 200 g lososa na grile.
Olovrant - Pomaranč a polovicu grapefruitu.
Večera - Porcia celozrnných cestovín s tvarohom, sušenými slivkami a orechmi.
Štvrtý deň:
Raňajky - Nízkotučný ovocný jogurt s lyžicou ovsených a sušených hrozienok.
Desiata - Strúhaná mrkva s lyžicou hrozienok, ktoré ste predtým namočili do jablkového džúsu.
Obed - Cícerová polievka bez zápražky. Dve paradajky, vajce natvrdo a konzerva tuniaka vo vlastnej šťave. 
Olovrant - Biele acidofilné mlieko a plátok celozrnného chlebíka.
Večera - Pšenová kaša s dusenou zeleninou a tofu syrom - porcia spolu asi 300 g.
Piaty deň:
Raňajky - Dva plátky knackebrotu s nízkotučným tvrdým syrom a plátkami dvoch paradajok.
Desiata - Ananás.
Obed - Zeleninová polievka so zeleninou, ale bez cestovín. Mozzarela, paradajky, bazalka a omeleta z dvoch vajec pripravená na teflónovej panvici bez oleja.
Olovrant - Nízkotučný jogurt so pšeničnými otrubami.
Večera - 150 g klíčkov mungo fazule, biely jogurt a plátok celozrnného chleba.
Šiesty deň:
Raňajky - 150 g ovsenej kaše s medom a orechmi.
Desiata - Tri plátky šunky a dve stopky zelera.
Obed - Mäsový vývar bez mäsa, zeleniny a cestovín, 150 g duseného morčacieho mäsa s tymianom a mrkvovým šalátom.
Olovrant - Cottage syr s lyžičkou čili, medu. 
Večera - Paprika, paradajka a 100 g vareného cíceru, prípadne konzervovaného, ale dobre umytého.
Siedmy deň:
Raňajky - Grahamový rožok so sójovou nátierkou alebo panenským olejom a listovým šalátom. 
Desiata - Jablko a 50 g kvasnicovej nátierky.
Obed - Brokolicová polievka bez zápražky, 150 g hovädzieho steaku a listový špenát.
Olovrant - Nízkotučný ovocný jogurt s mandľami.
Večera - 150 g zemiakov pečených na sucho, ochutených tvarohom s bielym jogurtom a kôprom.
Ak vás prepadne hlad, zažeňte ho chrúmaním kéhokoľvek listového šalátu, stopkového zeleru či klíčkami mungo fazule. Bez obavy o postavu a s prihliadnutím na vitamíny, ktoré vám dodajú, sa budete cítiť skvelo.